Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μπλοκαρισμένη είναι η παροχή καυσίμων στην Γαλλία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια της χώρας.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μπλοκαρισμένη είναι η παροχή καυσίμων στην Γαλλία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια της χώρας.

Ξύλο & βρισίδια για λίγη βενζίνη στη Γαλλία [video]

1.779 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2022)

Χωρίς βενζίνη μένουν χιλιάδες οδηγοί στην Γαλλία, λόγω των απεργιών σε διυλιστήρια της χώρας που διαρκούν εβδομάδες. Πρωτοφανείς εικόνες έξω από τα πρατήρια.

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι των TotalEnergies και ExxonMobil

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου από το συνδικάτο CGT στα διυλιστήρια των ExxonMobil και TotalEnergies με βασικό αίτημα την αύξηση μισθών λόγω του πληθωρισμού και σε αντιπαραβολή με τα κέρδη-ρεκόρ των πετρελαϊκών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει πέντε από τα οκτώ μεγάλα διυλιστήρια της Γαλλίας για σχεδόν δύο εβδομάδες με αποτέλεσμα να έχει κοπεί η παροχή καυσίμων με το 20% των πρατηρίων της γαλλικής χώρας (3.500 ανήκουν μόνο στην TotalEnergies) να «στερεύουν. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις βόρειες επαρχίες όπου πολλά πρατήρια δεν έχουν τις επαρκείς ποσότητες για να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς, ενώ παρόμοια είναι και η κατάσταση για το 10% των πρατηρίων βενζίνης στην περιοχή του Παρισιού.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Βενζίνη σε σακούλα και σκηνές «άγριας δύσης» στα πρατήρια

Στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ εργαζομένων και εταιριών είναι οι απλοί πολίτες που αναζητούν αγωνιωδώς μερικά λίτρα βενζίνης για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πληροφορίες που διαχέονται για πρατήρια που διαθέτουν ακόμη καύσιμα στέλνουν εκεί εκατοντάδες οδηγούς, δημιουργώντας τεράστιες ουρές, ενώ κυκλοφορόν πολλές εικόνες Γάλλων να προμηθεύονται καύσιμα σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

Όλη αυτή η ταλαιπωρία έχει δοκιμάσει τα νεύρα των Γάλλων, με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται σκηνές γουέστερν σε αρκετά πρατήρια όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που καταγράφει διαπληκτισμούς, ξυλοδαρμούς και κυνηγητό.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες για κυκλώματα που λειτουργούν και γεμίζουν μπιτόνια βενζίνης σε τιμές από 3 έως και 3,5 ευρώ το λίτρο.
 

Βενζίνη σε σακούλα και σκηνές «άγριας δύσης» στα πρατήρια της Γαλλίας

-απεργίες των εργαζομένων στα διυλιστήρια των ExxonMobil και TotalEnergies
-έχει μπλοκαριστεί η παροχή καυσίμων στην γαλλική επικράτεια
-ουρές εκατοντάδων μέτρων στα πρατήρια
-ξύλο και βρισίδια μεταξύ πολιτών

Μεγάλο η ταλαιπωρία, αλλά το ξύλο δεν είναι λύση! Εσύ τι πιστέυεις; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Citroen